21 lutego 2023 Gajowickie Skrzaty z grupy IV i V zakisiły cytryny. Oprócz wielu ciekawostek, dowiedziały się również, że ten specjał wywodzi się z kuchni marokańskiej. Proces fermentacji cytryn trwa aż 30 dni. Gorąco polecam do próbowania; a lubią one towarzystwo ryb, mięs, owoców morza, kasz i świetnie nadają się do dressingów do sałatek. Wszystkie dzieci próbowały świeżego soku z wyciśniętych cytryn i uśmiech nie schodził im z twarzy. Gdybyśmy przyznawali Ordery Uśmiechu z pewnością wszyscy by je dzisiaj dostali

Zapraszamy do obejrzenia krótkich relacji video  z warsztatów kulinarnych:

https://przedszkole61.edu.wroclaw.pl/wp-content/uploads/sites/58/2023/02/VIDEO-2023-02-21-15-59-02.mp4

https://youtu.be/gLHTHcuTVPY