Wrocławskie
przedszkolaki
zdrowo fermentują

FERMENTUJEMY – ZDROWO ŻYJEMY

Zapraszamy do obejrzenia relacji z 16 listopada 2021, kiedy to Gajowickie Skrzaty z grupy IV wzięły udział w warsztatach kulinarnych pt.: Buraki, w ramach realizowanego w roku szkolnym 2021/2022 projektu edukacyjnego Gajowickie Skrzaty zdrowo fermentują. Gościem specjalnym warsztatów był Arkadiusz Dziakowski – właściciel firmy Zdrowy ferment, najwyższej klasy specjalista od kiszenia.

Zapraszamy również do zapoznania się z artykułem Gajowickie przedszkolaki zakisiły buraki na barszcz

Najpierw  była relacja w TV Wrocław, potem artykuł w gazecie, a następnie relacja w Radiu Wrocław.

31 maja 2022 przedszkolaki z grupy IV zaprosiły swoich rodziców do udziału w warsztatach kulinarnych Gajowickie Skrzaty zdrowo fermentują – Niespodzianka dla rodziców. Tym razem to rodzice kisili kimchi koreańskie pod okiem Mistrza Fermentacji Arkadiusza Dziakowskiego.

Zapraszamy do wysłuchania relacji z tego wydarzenia, nagranej przez dziennikarkę Radia Wrocław.

przedszkolaki-kiszonki-th-42
3

O Gajowickich Skrzatach które są specjalistami w fermentacji mówiono też w  TELEEXPRESSIE.
Zapraszamy do obejrzenia TELEEXPRESU z niedzieli 10 lipca 2022r. Informacja o specjalistach w fermentacji jest w 9 minucie programu.

Sława fermentujących Gajowickich Skrzatów jest coraz większa.
Wiadomości o ich kiszeniu można też znaleźć na portalu wroclaw.pl.: https://wroclaw.pl./dla -mieszkanca/przedszkolaki-zdrowo-fermentują

oraz w bezpłatnym biuletynie informacyjnym Urzędu Miejskiego Wrocławia na stronie 4.

Twórcy projektu

Joanna Jandy
kreator projektu

Alicja Furowicz
serce projektu i realizator

Arkadiusz Dziakowski
mistrz świata fermentowania