Wrocławskie
przedszkolaki
zdrowo fermentują
FERMENTUJEMY – ZDROWO ŻYJEMY
Zapraszamy do obejrzenia relacji z 16 listopada 2021, kiedy to Gajowickie Skrzaty z grupy IV wzięły udział w warsztatach kulinarnych pt.: Buraki, w ramach realizowanego w roku szkolnym 2021/2022 projektu edukacyjnego Gajowickie Skrzaty zdrowo fermentują. Gościem specjalnym warsztatów był Arkadiusz Dziakowski – właściciel firmy Zdrowy ferment, najwyższej klasy specjalista od kiszenia.
Zapraszamy również do zapoznania się z artykułem Gajowickie przedszkolaki zakisiły buraki na barszcz
Najpierw była relacja w TV Wrocław, potem artykuł w gazecie, a następnie relacja w Radiu Wrocław.
31 maja 2022 przedszkolaki z grupy IV zaprosiły swoich rodziców do udziału w warsztatach kulinarnych Gajowickie Skrzaty zdrowo fermentują – Niespodzianka dla rodziców. Tym razem to rodzice kisili kimchi koreańskie pod okiem Mistrza Fermentacji Arkadiusza Dziakowskiego.
Zapraszamy do wysłuchania relacji z tego wydarzenia, nagranej przez dziennikarkę Radia Wrocław.
O Gajowickich Skrzatach które są specjalistami w fermentacji mówiono też w TELEEXPRESSIE.
Zapraszamy do obejrzenia TELEEXPRESU z niedzieli 10 lipca 2022r. Informacja o specjalistach w fermentacji jest w 9 minucie programu.
Sława fermentujących Gajowickich Skrzatów jest coraz większa.
Wiadomości o ich kiszeniu można też znaleźć na portalu wroclaw.pl.: https://wroclaw.pl./dla -mieszkanca/przedszkolaki-zdrowo-fermentują
oraz w bezpłatnym biuletynie informacyjnym Urzędu Miejskiego Wrocławia na stronie 4.